#C1137 aumjoga

#52 Oktatás neve: Iyengar Jóga™

Oktatás leírása:
Mi az Iyengar Jóga™?
A pózok alapja a precizitás, a biztonság és a mélység. Kivitelezésükben tapasztalt és magasan képzett oktatók segítenek, akik felkészültek arra, hogy különböző testfelépítésű és egészségi állapotú embereket megfelelően igazítsanak. Az órákon keményen kell dolgozni, de távozáskor könnyűnek és nyugodtnak fogod érezni magad. A jóga azonnali jótékony hatása a hajlékonyság és az erőnlét növekedése, valamint az egészségi állapot javulása. Ahogyan haladsz előre a gyakorlásban, lelki és spirituális hatását is érezni fogod.

Az Iyengar-módszer
A módszer mesterünk, B. K. S. Iyengar (ejtsd „ájengár”) nevét viseli. A tanítás az egyvonalúságra helyezi a hangsúlyt: ha a test a pózokban bizonyos vonalakat követ, akkor biztonságosan tudsz maximális eredményt elérni a hajlékonyság, az erőnlét és a jó közérzet terén. Az órák általában egyszerűbb pózokkal kezdődnek és fokozatosan térnek át a haladóbb pózokra, majd ezt követi a relaxáció, amelybe időnként légzéstechnika (pránájáma) is be van építve. Annak érdekében, hogy erőnléttől és hajlékonyságtól függetlenül is eredményesen és biztonságosan tudj gyakorolni, bizonyos esetekben eszközöket is használunk (pl. fal, tégla, heveder). Haladóbb szinten ezeket a különböző akciók elmélyítésére, a pózok hosszabb fenntartására is használjuk. Az ászanákban (pózokban) eltöltött idő az évek során szerzett tapasztalattal hosszabbodik, bizonyos folyamatok így alakulnak csak ki. Egy másik fontos aspektus a szekvenciálás – azaz a gyak
B.K.S. Iyengar:
Az Iyengar Jóga™ a még ma is aktívan tanító B.K.S. Iyengar jógamester tanítására épül, aki 1936-ban, 18 évesen kezdett tanítani az indiai Pune-ban. 1973-ban alapította meg a világhírű Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute-ot, ahova évente több száz haladó Iyengar jóga gyakorló látogat el a világ minden tájáról. Számos könyve közül az első, a „Jóga új megvilágításban”, ma már klasszikusnak számít. Tanítása mélyen Patandzsali ősi jóga szútráira épül. B.K.S. Iyengar jógagyakorlása és több mint 70 éves oktatási tapasztalata felmérhetetlen innovációt eredményezett a jógaművészet és tudomány területén.


Az Iyengar védjegy
Minden okleveles Iyengar jóga oktató magas színvonalú képzésben részesül minimum 5 évig – ez az egyik oka annak, hogy az Iyengar Jóga™ az egyik legelterjedtebb módszer a világon. Amikor ezzel a védjeggyel találkozol, azt jelenti, hogy egy kezdő okleveles oktató minimum három évig járt rendszeresen Iyengar Jóga™ órákra, amit egy kétéves oktatóképzés és két szigorú vizsga követett. A Junior és Senior oktatók további hosszú éveken át gyakoroltak és képezték magukat, és számos vizsgát tettek le. A védjegy használatához minden okleveles Iyengar Jóga™ oktatónak kötelessége fenntartani saját szakmai fejlődését. Az Iyengar Jóga™ védjegy a kiválóságot, a jóga világos és mély megértését garantálja.

Szükséges felszerelés:
megfelelő ruházat
Jelentkezés adatai:

Jelentkezés módja: weboldalon történő regisztráció: http://pest.aumjoga.hu/orarend/

Résztvevők létszáma: minimum 2 - maximum 15 fő

Ár magában foglalja:
az órán való részvételt, az öltöző és WC használatát, gyógyteát a teázóban
Fizetés módja:
készpénz
Ismétlődő oktatás időpontjai:
A program az alábbi időszakban érhető el:
2012-01-01 - 2022-01-31
Minden héten szerda
17:30 - 19:00
Minden héten csütörtök
17:00 - 18:30
Minden héten hétfő, szerda
13:00 - 14:30
Következő aktuális időpont:
2018-04-23 13:00

Album neve: Iyengar Jóga

Státusz:
aktív
Sportágak:
jóga
Nyelv:
Hungarian
Helyszínek:
Magyarország Térkép
Kapcsolattartó neve:
Részletek »
Telefonszám 1:
Részletek »
E-mail cím:
Részletek »
Ár:
6 € / 1900 HUF
Feladó:
Megosztás:

Ide írhatod további kérdéseid, információ kéréseid, hozzászólásaid az oktatással kapcsolatban.

Új hozzászólás

Ide írhatod véleményedet, élményeidet, köszönet nyilvánításod az oktatással kapcsolatban.

Élménybeszámoló írás